Mercury Marines 1st Mate er tildelt pris for bedste innovation

Mercury Marines 1st Mate er tildelt pris for bedste innovation

Hos Mercury Marine er det i disse dage svært at få armene ned! CES Innovation Awards programmet, der er ejet af den amerikanske kunde teknologi association (CTA), har nemlig netop tildelt hele 2 prestigefyldte innovations priser til 1st Mate mand-over-bord systemet.

1st Mate er tildelt prisen for bedste innovation indenfor underholdning i køretøjer og sikkerhed (In-Vehicle Entertainment & Safety) samt i kategorien Køretøj intelligens & transport (Vehicle intelligence & Transportation).

Anerkendelsen fra CES gĂĄr fint i trĂĄd med prisen "Best in show" som producenten Brunswick modtog i forbindelse med udstillingen af 1st Mate pĂĄ CES 2020 udstillingen.

"Vi er beærede over at blive anerkendt som det bedste produkt i vores kategori, og som et af de absolut top produkter på CES 2020" lyder det fra Dave Foulkes, CEO i Brunswick. "Vi gør sejlads endnu mere sikkert og behageligt, ikke blot med prisvindende både og bådmotorer, men også ved implementering af ny teknologi der giver et betragteligt skridt fremad i forbedring af oplevelsen på vandet".

1st Mate er et gennemført mand-over-bord sikkerhedssystem, der integreres i bådens motor og sender advarsler via mobilen. Kaptajn og op til 7 passagerer er hver iført en bærbar enhed, der monitoreres af en app på telefonen. Skulle en passager falde overbord, notificeres kaptajnen både via app´en såvel som vha en advarselslyd fra kontrolpanelet. Falder kaptajnen overbord stopper motorerne og instruktioner sendes til passagerer med både GPS lokation såvel som instrukser til hvordan motorerne genstartes. Skulle der gå for lang tid, sendes GPS information ligeledes til kaptajnens nødkontakter i telefonen.

At 1st Mate ydermere kan benyttes som tyverisikring er ingen hemmelighed. Når kaptajnen forlader båden f.eks. i havnen, låses motorerne automatisk, og låses først op når kaptajnens vedhæng er i nærheden igen.

"Sikkerhed er vores højeste prioritet og dette produkt afspejler vores fokus på enhver persons sikkerhed på vandet", siger Chriss Drees, President i Mercury Marine. "Systemintegration og forbedret teknologi er bådindustriens fremtid, og vi er godt positioneret til at gøre oplevelsen ombord endnu mere intuitiv og behagelig for vore kunder."

Lidt mere om CES

CES innovation awards uddeles en gang årligt til produkter af helt uovertruffen design og nytænkning, fordelt over 28 forskellige kategorier. Dommerpanelet består af industri eksperter og tæller medlemmer fra både medier, designere, ingeniører m.v. Prisen uddeles for en samlet vurdering af produktet indenfor innovation, ingeniørarbejde, funktionalitet, æstetik og design.