Mercury indgår samarbejde med Platypus Craft med målet om mindre plastik i Middelhavet

Mercury Marine er stolte af at være en del af dette projekt, som hjælper med at gøre verden til et bedre sted med mindre plastik i havene. 

Mercury har over sommeren indgået i et samarbejde med Platypus Craft omkring oprydning og opsamling af plastik i Middelhavet. Det er et innovativt, miljøbevidst og stort fremskridt indenfor bådteknologien. Platypus Craft er blevet udviklet for at udforske undervandsverdenen.

Platypus Craft er 7,5 meter lang og sejler som en trimaran – midterdelen, hvor kaptajnen sidder, sænkes helt under vandet, hvor undervandsverdenen kan udforskes som aldrig før.

Man får ilt igennem forsyningsslanger, der er fastgjort til en luftkompressor, ligesom undervandsdykkere bruger. Man bliver sænket 2 meter ned i vandet, hvilket giver fuld fordybelse i undervandsverdenen og med en hastighed på 3 knob, kan du få en rolig og fantastisk 360 graders udsigt. Forsyningsslangerne med ilt er 15 meter lange, hvilket giver dykkeren mulighed for at svømme rundt og indsamle plastik på havbunden og svømme tilbage til Platypus Craft og aflevere hvad de finder. 

Der bliver dumpet mere end 600.000 ton plastikaffald i Middelhavet, og det er kun 1% af plastikken der når sin vej op til overfladen, mens 99% synker til havbunden. Oprydningen og indsamlingen af plastik kan derfor hjælpe til med at beskytte livet under vandet.

Hvorfor har Platypus Craft valgt Mercury?

Under vandoverfladen sejler Platypus Craft 3 knob, men på overfladen kan den sejle med en hastighed på op til 25 knob. Det skyldes, at Mercury har indgået et samarbejde med Platypus Craft, som har to SeaPro-påhængsmotorer på. Trimaranen sejler med 115 hk Mercury-motorer, som er designet til at sejle i barske saltvandsforhold. Motorerne blev valgt på grund af deres pålidelighed, kraftige komponenter og egenskab til at sejle i lave omdrejninger, som der kræves til arbejdet. – Udover det er de smukke og vægtfordelingen på båden bliver ligeligt fordelt.

Mercury Marine er stolte af at være en del af dette projekt, som hjælper med at gøre verden til et bedre sted med mindre plastik i havene. 

Mercury SeaPro påhængsmotor 115 hk