Mercury Marine erklærer 1st Mate klar til brug

Mercury 1st Mate giver den ultimative sikkerhed ombord og fungerer samtidig som tyverisikring

Det nye innovative "Mand-over-bord" system, 1st Mate fra Mercury Marine, erklæres nu klar til at højne sikkerheden ombord, og fungerer samtidig som tyverisikring når båden ligger i havn.

1st Mate leveres i første omgang til alle Mercury motorer med SmartCraft installeret. Senere på året kommer Quicksilver versionen, der kan benyttes af langt de fleste andre motormærker såvel som Mercury motorer uden Smartcraft.

Teknologien består af et intelligent bindeled mellem bærbare enheder og en mobil app, der på innovativ vis er integreret med bådens motor. De tre primære funktioner er:

1. Mand-over-bord monitorering og sikkerhedssystem.

2. Nød besked til nødkontakt(er).

3. Tyverisikring af motor og dermed båd, når den ligger i havn.

1st Mate app´en er netop blevet frigivet til iPhones på Apple store, og en app til Android kommer indenfor kort tid.

"Udviklingen af 1st Mate er drevet af fokus på sikkerheden ombord for de som nyder rekreation og afslapning på vandet", siger Rob Hackbarth fra Mercury SmartCraft marketing. "Jeg er overbevist om at dette produkt vil redde liv og forhindre tyveri af båd og motor".

Mercury SmartCraft motorer er som nævnt de første til at få muligheden for implementering af sikkerhedssystemet 1st Mate, som fungerer som følger:

Mand-over-bord system

Kaptajn og op til 7 passagerer er udstyret med et bærbart vedhæng, der enten monteres i en karabinhage eller i et speciel designet armbånd. Disse vedhæng er digitalt forbundne med en mobil app, som sikrer stop af motorer såfremt kaptajnen falder overbord. App´ en giver dernæst instrukser til passagererne om opstart af båd og opsamling af kaptajn.

Skulle en passager falde overbord, lyder alarm på app´en, som ydermere viser passagerens GPS lokation.

Nødbesked

Såfremt kaptajnen er faldet overbord og ikke kan komme op, sender 1st Mate automatisk besked til forudbestemte nødkontakter i mobilen. Nødsignalet fremsendes efter en nedtælling er overskredet, eller den reelt er blevet aktiveret. Beskeden indeholder information om GPS lokation, bådens navn, dato og tidspunkt.

Tyverisikring

Denne funktion låser bådens motor når kaptajnens vedhæng er udenfor rækkevidde. Motoren oplåses ved nærhed af vedhænget eller via mobil app´en. Såfremt en Mercury Smartcraft motor fjernes fra båden, kræves et digitalt "håndtryk" fra systemet før disse motorer kan genstartes.