Mercury lancerer verdens første V12 Verado 600hk påhængsmotor

Den nye V12 600 hk Verado fra Mercury Marine er helt sin egen

Med lanceringen fortsætter Mercury med at udvikle og lede markedet for ekstra stærke påhængsmotorer, idet de nu som de første i bådbranchen, kan tilbyde den hidtil kraftigste og mest effektive serieproducerede påhængsmotor. Mercury Verado V12 er spækket med adskillige nye funktioner, og kan bruges til et utal af formål.

€œEfterhånden som bådene bliver størrer og størrer, vokser forbrugernes forventninger til motorens ydelse. Dermed stiger efterspørgslen efter bedre og mere effektive motorer med flere hestekræfter. Med V12 Verado har Mercury løst udfordringen,” siger Chris Drees, øverste direktør for Mercury Marine. ”Med den nyeste teknologi, og vores kompetencer indenfor udvikling af motorer, har vi sat en helt ny standard for, hvad påhængsmotorer skal kunne. V12 Verado byder på uovertruffen frihed, luksus og kraft til at udleve dine drømme på vandet. Det er en bemærkelsesværdig motor, der vil ændre fremtidens sejloplevelser.”

Fakta for den nye banebrydende Mercury Verado V12:

  • Verdens første V12 Verado påhængsmotor med 600 hk er baseret på en V12 motorblok med 4 overliggende knastaksler. Det er en sugemotor med elektronisk benzinindsprøjtning og stor slagvolumen, som genererer et imponerende drejningsmoment, der hurtigt får tunge både op at plane.
  • Branchens første fuldautomatiske gearkasse med to gear.
    Derved optimeres motorens omdrejningstal i forhold til belastningen, og du får både ekstremt hurtig acceleration og maksimal effektivitet ved cruising hastighed.
  • Branchens første styrbare gearkasse drejer individuelt af motoren præcis som en såkaldt POD, mens resten af motoren sidder pladsbesparende fikseret på agterspejlet. Det giver både plads til flere motorer på båden, og med en 45 graders styrevinkel sikres smidig og let manøvrering. De modroterende duo-propellere sørger for maksimalt greb i vandet og løft til båden.
  • Takket være adskillige nye Mercury-teknologier giver Mercury V12 Verado dig en helt ekseptionelt god brændstoføkonomi og stor aktionsradius.

€œV12 Verado påhængsmotoren har alt det, lystsejlere ønsker og mere til, takket være sine mange hestekræfter. Motoren gør din båd endnu nemmere at sejle ved havnemanøvrer, og helt generelt er den ekstrem let at håndtere ved alle hastigheder. Den er utroligt brændstofbesparende, så du kan komme længere væk, og blive der i længere tid. Den kører jævnt og støjsvagt, så man sagtens kan tale sammen, mens motoren kører. Den er holdbar, driftssikker og let at vedligeholde og der er p.t. intet andet produkt på markedet, som kan sammenlignes med en V12 Verado,” siger Drees.

V12 Verado påhængsmotoren er udviklet som et resultat af Mercurys ønske om løbende at investere i forskning, udvikling og udvidelse af produktionen. Siden 2008 har det betydet investeringer på over 1,5 mia. USD.

”Vi har foretaget meget store investeringer og brugt mange år og kræfter på blive bedre til at konvertere kreative ideer til praktiske, funktionelle og driftssikre løsninger,” udtaler Tim Reid, vicedirektør for Mercury Marines udviklings- og teknikafdeling. ”Arbejdet har gjort det muligt for os at forudse og reagere på forandringer i markedet. Vi har lyttet nøje til lystsejlernes behov og ønsker, og vi har skabt produkter med nye egenskaber, der vil overgå forbrugernes højeste forventninger.”