Sikkerhed ombord med ro i sindet

Falder nogen ombord under sejlads lyder en højlydt alarm fra 1st Mate. Er det kaptajnen stopper bådens motor.

Mange nye sejlere på vandet i disse år betyder et øget behov for sikkerhed ombord.

Rent teknisk er 1st Mate er koblet op imod bådens motor, som via Bluetooth er forbundet dels til en 1st Mate app og dels til små bærbare enheder, som bæres af kaptajn og passagerer ombord. Enten med karabinhage til tøjet/redningsvesten eller som armbånd. På tros af at Mercury Marine har stået for udviklingen af systemet, kan det benyttes af alle gængse motormærker.

1st Mate er et af de mest innovative systemer, vi har set længe, lyder det fra Mads Jeppesen hos importøren Jørgensen & Dahl A/S. For nylig installerede vi 1st Mate på min søns RIB-båd, der har en 25 hestes Mercury motor monteret. For mig betyder det ro i sindet, når han og vennerne tager ud på hyggetur, for jeg ved at 1st Mate giver en alarm, hvis en passager falder overbord. Tager han ud alene, ved jeg at motoren stopper, hvis han selv falder overbord, fordi han bærer kaptajn vedhænget. Ydermere sendes en SMS til mig med GPS koordinater, hvis han ikke kan komme op i båden igen. Det er i virkeligheden nok det vigtigste for mig, - sikkerheden for alle ombord.

1st Mate beskytter også motoren mod tyveri, idet motoren låses når kaptajnen forlader båden.

Mads Jeppesen er ikke alene om at ville højne sikkerheden ombord. Siden lanceringen af 1st Mate i 2020 er interessen for produktet steget stødt. 1st Mate forhandles udelukkende af de autoriserede Mercury forhandlere over hele landet og de har netop modtaget ekstra lager af det populære sikkerhedssystem.

1st Mate Fakta

- Passager falder overbord: Der lyder højlydt alarm og 1st Mate app viser GPS koordinater for personen i vandet.

- Kaptajn falder overbord: Motorer stopper, 1st Mate app viser GPS koordinater på passager app. Kan kaptajnen ikke borde igen udsendes sms-besked til nødkontakter i mobilen med GPS koordinater og tidspunkt for uheldet.

- Tyverisikring: Motorer låses når kaptajnen forlader båden.

- 1st Mate kit leveres i 2 modeller:

  • Mercury 1st Mate til alle Mercury motorer fra 40hk med SmartCraft kompatibilitet.
  • Quicksilver 1st Mate til alle andre motormærker samt Mercury motorer under 40hk uden SmartCraft kompatibilitet.