Mercury introducerer kombineret tyverisikring og mand-over-bord system

Under bådudstillingen i Dusseldorf viste skærmen fint hvordan MOB systemet i 1st. Mate fungerer.

En af ĂĄrets store nyheder fra Mercury Marine er introduktionen af et banebrydende elektronisk system, der pĂĄ en og samme tid sikrer mod tyveri af bĂĄden, og sladrer hvis nogen falder overbord under sejlads.

1st. Mate!

Et navn der er værd at huske, hvis man ønsker at sikre sig og sine bedst muligt.

1st Mate har tre funktioner: ”Mand over bord”-overvågnings- og varslingssystem, nødsignalssystem og effektiv præventiv foranstaltning mod tyveri af båd og motor.

1st Mate fra Mercury og Quicksilver er verdens første ”mand over bord” system og tyveriforebyggende funktion, der er indbygget i motoren. Ved hjælp af et armbånd og tilhørende vedhæng kan systemet overvåge sikkerheden for op til 8 personer ombord. Ydermere kan den slukke motoren samt udsende alarm, hvis henholdsvis kaptajnen eller en passager falder over bord.

Med en valgfri funktion kan den i nødstilfælde sende beskeder til udvalgte kontakter på land. Såfremt vedhænget ikke er inden for rækkevidde, blokerer systemet motoren eller kobler den over i beskyttende modus. Alle disse funktioner dækker sejlernes vigtigste behov, nemlig sikkerhed.

1st Mate består af et intelligent nav, en række bærbare enheder og en mobilapp, der er bygget ind i bådens fremdriftssystem for at sikre funktioner, der kan være med til at redde liv og sikre ejendom.

OvervĂĄgnings- og varselssystemet “mand over bord (MOB)”

Systemet beskytter bĂĄdens kaptajn og op til syv passagerer.

Hvis systemet registrerer, at kaptajnen er faldet over bord, sender enheden en alarm til systemets nav, app´en og alle passagerers bærbare enheder. Systemet slukker for motorerne og sender specifikke instruktioner til passagerernes mobiltelefoner via app´en. Instruktionerne fortæller passagererne, hvordan de skal genstarte motoren og styre båden sikkert tilbage til det sted, hvor kaptajnen faldt over bord.

Hvis en passager falder over bord, sender systemet ligeledes en alarm til både kaptajnen og de øvrige passagerer. Kaptajnen modtager instruktioner om at vende båden og sejle tilbage til det sted, hvor passageren faldt over bord.

Nødopkald

Hvis bådens kaptajn er alene, og systemet registrerer, at kaptajnen er faldet over bord, sender den et nødopkald til en række kontakter, som kaptajnen har tastet ind i app´en før start som benyttes i nødstilfælde. Nødopkaldet viser GPS-lokationen og tidspunktet for, hvornår kaptajnen faldt over bord. Funktionen er også nyttig i de tilfælde, hvor kaptajnen falder over bord, og passagererne af en eller anden grund ikke kan sejle båden tilbage til det sted, hvor han forsvandt, eller hvis de ikke er i stand til at hive kaptajnen op på båden igen.

Forebyggelse af tyveri

Nogle af systemets tyveriforebyggelsesfunktioner varierer afhængigt af den teknologi, som bådens motor er baseret på. Systemet omfatter dog altid en funktion, der låser motoren. For både med Mercury påhængsmotorer baseret på Mercury SmartCraft teknologi kræver systemet ikke kun en ”lås op”-kommando fra kaptajnens app eller bærbare enhed for at starte motoren. Systemet forudsætter også, at motorer, der er blevet fjernet fra båden, modtager systemets ”håndtryk” for at kunne genstarte.

1st Mate vil være hos din Mercury forhandler omk. marts 2020