Sådan gennemskyller du kølesystemet på din motor

Gennemskylning med ferskvand er vigtigt for motorer der sejler i saltvand og brakvand.

De fleste bådejere ved, at det er nødvendigt at gennemskylle sin påhængsmotor med ferskvand efter sejlads i saltvand eller brakvand. Hvis du ikke gør det, kan korrosion påvirke din motors kølesystem og forkorte dens levetid.

Det er dog ikke alle, der forstår vigtigheden i at skylle sin påhængsmotor. Men hvorfor er det overhovedet så vigtigt? Hvis vandet er grumset - eller hvis du f.eks. ved en fejl er kommet til at berøre havbunden, kan mudder, alger og sand i værste fald blive fanget inde i kølesystemet, hvilket forhindrer din motor i at køle effektivt. Men vigtigst af alt så undgår du korrosion på grund af saltaflejringer.

Den gode nyhed: På de fleste nye motorer er skylning med ferskvand er en meget simpel opgave, som kan klares på få minutter. På den tid det tager dig at få dine ting ud af båden og ind i bilen, er din motor skyllet ren og er klar til din næste udflugt på vandet.

Sådan gør du:

  • Din påhængsmotor skal være i drifts- eller tiltposition

  • Find skyllekoblingen/studsen (kan ofte findes på siden af din påhængsmotor. Hvis ikke, så kig i brugervejledningen for at finde skyllestikket.

  • Finde en passende kobling og tilslut en vandslange til studsen.

  • Tænd for vandet. Lad vandet løbe i cirka 15 minutter. Du kan nu se, at der løber vand ud af motoren og skyller alt det snavs og salt væk der kan have siddet i kølesystemet.

  • Sluk for vandet og afmontér vandslangen

  • Din motor er nu skyllet igennem

Skylning af påhængsmotor mellem 15-20hk

Skylning af 40-60hk påhængsmotor

Skylning af 75-300hk påhængsmotor

Find forhandler

Oplever du udfordringer eller har du brug for yderligere råd og sparring, så kan du altid kontakte din lokale Mercury forhandler.