Vinterklargøring

Vinteren nærmer sig og det er tid til at klargøre båden til opbevaring. Hos Mercury anbefaler vi altid, at du tager kontakt til din lokale Mercury forhandler, men skulle det ske, at der ikke er en ledig tid, eller du af andre årsager ikke har mulighed for at lade en professionel tage sig af det, så får du her en guide til, hvordan du selv kan klargøre din båd.

01 Vask båden

Når du har taget båden op af vandet, skal den vaskes både indvendigt og udvendigt. Dette gør du med en bådshampoo og en skrubbe.

02 Tjek bundmalingen

Det er vigtigt at tjekke bundmalingen, og eventuelt fjerne den. På den måde undgår du at starte næste sæson ud med en afskallet maling, men kan i stedet male båden op, så den står skarpt, når det igen er tid til at sætte båden i vandet.

03 Forebyg fugt- og lugtskader

Kulde og fugt øger risikoen for fugt- og lugtskader på din båd. Du kan heldigvis forebygge din båd mod skader ved at placere fugtfjernere, som skiftes et par gange i løbet af vintersæsonen. Hvad angår hynder og andre tekstiler, så er det tilstrækkeligt at vaske dem af og opbevare dem et varmt og tørt sted.

04 Tøm alle vandbeholdere

For at undgå frostsprængninger er det vigtigt at tømme alle vandbeholdere; varmtvandsbeholder, vandtank og septiktank.

- Varmtvandsbeholderen / åbn ventilerne (HUSK, at varmtvandsbeholderen skal aftappes separat)

- Vandtanken / pump vandet ud

- Septiktanken / tøm den på havnens tømmestation

Rens desuden toilettet med transclean og lad alle ventiler stå åbne så det kan tørre helt.

05 Oplad batterier

Lad dine batterier op, så de er klar til næste sæson. Batterierne kan sagtens opbevares i båden vinteren over, hvis du blot tjekker dem et par gange undervejs. Det er dog altid en god idé at oplade batterierne et par gange i løbet af vinteren.

06 Frostsikring

Det giver sig selv, at det er vigtigt at rengøre toilettet grundigt, så der ikke dannes bakterier og lugt, men det er mindst lige så vigtigt at frostsikre det med antifreeze kølervæske, så du ikke risikerer skader på toilet og septiktank.

07 Klargør motor

Der bør udføres årligt serviceeftersyn før vinteropbevaring. Motoren bør konserveres via brændstofsystemet, og indenbordsmotorer skal frostsikres i kølesystemet. Påhængsmotorer skal køres og skylles med ferskvand før vinteropbevaring.

08 Dæk med presenning

Står din båd på land i løbet af vinteren, så overdæk båden med en presenning. Din båd har godt af en pause fra vind og vejr. Sørg for at presenningen sidder godt fast og benyt gerne et presenningsstativ.